Visum Service Global AG Jobs

Een tijdelijk werkvisum nodig voor bijvoorbeeld Canada, Amerika, Australië of Nieuw-Zeeland? Wij kunnen je helpen!

Wij houden ons (eerst als HuizingHarvest, nu als Global AG Jobs) al jaren bezig met visumaanvragen voor o.a. Canada, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Kom je er zelf niet uit of wil je zeker weten dat je aanvraag compleet en juist ingevuld is? Bij ons vind je persoonlijke begeleiding en de zekerheid dat er geen zaken over het hoofd gezien worden. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via email visa@globalagjobs.com.


Een overzicht van de kosten en de doorlooptijd van een visumaanvraag

 

Kosten visum

Begeleiding 

Aanvraag duur

Amerika
J1 visum

Visum J1 $ 900,-
Visum SEVIS Fee $ 180,-
Visum ambassade $ 160,-
Verplichte verzekering $ 113,45 p/mnd

€ 500,- (excl. BTW)

4 - 8 weken

Australië
Working Holiday

 Visum AUD 440,-

€ 225,- (excl. BTW)

1 week

Canada
Working Holiday of Young Professionals

Visum CAD 250,- / 150,-
Verklaring omtrent gedrag   € 41,-
Biometrisch rapport CAD 85,-

€ 350,- / € 380,- (excl. BTW)

6 - 8 weken na uitnodiging

Nieuw - Zeeland
Working Holiday

Visum NZD 208,-

€ 225,- (excl. BTW) 

1 week


Visum Canada 2018 uitgelicht

Elk jaar zijn er via International Experience Canada een beperkt aantal visums (quota) voor Canada beschikbaar voor Nederlandse staatsburgers. Deze visums zijn nu beschikbaar. Er zijn 2 categoriën waarin je deel kunt nemen, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Working Holiday
De categorie Working Holiday is speciaal bedoeld voor Nederlandse staatsburgers die van plan zijn om in Canada op reis te gaan en daar tijdelijk betaald werk willen vinden om hun verblijf (van maximaal 12 maanden) deels mee te bekostigen. Als je in de categorie Working Holiday een werkvergunning aanvraagt, ontvang je een werkvergunning waarop de werkgever en locatie zijn opengelaten. Dat betekent dat je overal in Canada voor elke werkgever mag werken die jou een baan aanbiedt. Je mag tijdens de 12 maanden van je verblijf zo lang als je wilt voor een en dezelfde werkgever werken.

Young Professional
De categorie Young Professionals is bedoeld voor Nederlandse staatsburgers, met name studenten die zijn ingeschreven bij of afgestudeerd aan een Nederlandse postdoctorale opleiding, die hun carriére een impuls willen geven door in Canada gedurende maximaal 12 maanden werkervaring op te doen in het kader van een vooraf vastgelegde arbeidsovereenkomst. Als je aanvraag voor een werkvergunning in het kader van de IEC-categorie 'Young Professionals' wordt geaccepteerd, ontvang je een werkvergunning waarmee je voor één specifieke werkgever mag werken, namelijk het bedrijf/de instantie die jou de baan of stage heeft aangeboden. Je werkvergunning is beperkt tot de periode die in het werkaanbod (job offer) van de werkgever genoemd staat. Als je aanvraag eenmaal is goedgekeurd, kun je niet meer van werkgever veranderen.

Je kunt niet meer dan 1x per categorie deelnemen.

 

J1 visum Amerika uitgelicht

Om een tijdje in Amerika te werken of een stage te doen, kun je het J1 visum aanvragen. Dit is een visum waarmee buitenlandse studenten en jonge professionals ervaring op kunnen doen in Amerika. Een J1 visum kan alleen via een sponsororganisatie in Amerika aangevraagd worden, wij werken hierin samen met CAEP. Om de visumaanvraag via CAEP te kunnen laten lopen moet de werkgever in Amerika ook bij CAEP aangesloten zijn of zich erbij aansluiten (dit kan d.m.v. het invullen van een "host application" op de CAEP website). Met een J1 visum kun je alleen werken voor de werkgever die jou werk aangeboden heeft en alleen voor de periode die in het trainingsplan is vastgelegd (min. 3 maanden en max. 12 maanden). Na de trainingsperiode mag je nog maximaal 30 dagen vrij reizen in Amerika.

Om in aanmerking te komen voor een J1 visum moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud.
  • Je bent student of niet langer dan een jaar geleden afgestudeerd of je hebt minimaal 5 jaar werkervaring.
  • Het werk dat je in Amerika gaat doen moet in het vakgebied zijn van je opleiding en/of werkervaring.

Afhankelijk van hoe snel alle partijen steeds zijn met het invullen en aanleveren van alle documenten, duurt de hele visumprocedure voor Amerika meestal tussen de 5 en 8 weken incl. een bezoek aan de Amerikaanse ambassade in Amsterdam.